Το PHYSIOFIX είναι ένα σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας στην Αθήνα που παρέχει εξατομικευμένες συνεδρίες θεραπείας και αποκατάστασης ορθοπαιδικών και μυοσκελετικών παθήσεων καθώς και αθλητικών κακώσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στον τομέα της φυσικοθεραπείας, παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας (ηλεκτροθεραπείες, διαθερμίες, υπέρηχοι, T.E.N.S κ.α.) και επιστημονικά αποδεδειγμένων τεχνικών θεραπείας (Manual Therapy, Clinical Pilates, Ergon IASTM Technique, Kinesiotaping κ.α.). Σκοπός μας είναι η συνεχής παρακολούθηση και επαναξιολόγηση του ασθενούς καθώς και η ενεργή συμμετοχή του στο πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο ασθενής κατανοεί πλήρως τους στόχους της θεραπείας του και εκπαιδεύεται σε ειδικό ασκησιολόγιο ώστε η αποκατάσταση να έχει διάρκεια στο χρόνο.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο κύριος σκοπός της φυσικοθεραπείας είναι η αξιολόγηση και η θεραπεία τραυματισμών και παθήσεων που αφορούν το νευρομυοσκελετικό σύστημα.
Περισσότερα...

MANUAL THERAPY

Το Manual Therapy (θεραπεία δια των χειρών) είναι μια εξειδικευμένη προσέγγιση της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας.
Περισσότερα...

CLINICAL PILATES

Το Clinical Pilates ή αλλιώς κλινικό/θεραπευτικό pilates είναι ένα είδος σωματικής άσκησης, που έχει ως βασικό στόχο την βελτίωση της στάσης του σώματος, την μυϊκή ενδυνάμωση του κορμού, την ισορροπία, την ελαστικότητα και τη σωστή αναπνοή.
Περισσότερα...

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο βελονισμός είναι μια κινέζικη θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και πλέον είναι επιστημονικά αναγνωρισμένη από την δυτική ιατρική κοινότητα.
Περισσότερα...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΕΛΜΑΤΟΣ

Το PHYSIOFIX παρέχει την δυνατότητα αξιολόγησης πέλματος καθώς και κατασκευής εξατομικευμένων ορθοπαιδικών πάτων (custom made orthotics) με τη χρήση ειδικών θερμο-διαμορφούμενων υλικών της LBG Medical.
Περισσότερα...

ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ

Τα φυσικά μέσα (ηλεκτροθεραπεία, διαθερμία, υπέρηχος, T.E.N.S, θερμά- ψυχρά επιθέματα κ.α.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας και χρησιμοποιούνται σε πληθώρα μυοσκελετικών παθήσεων και αθλητικών κακώσεων.
Περισσότερα...

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΑΝΙΔΗ
Φυσικοθεραπεύτρια MSc | OMT
Clinical Pilates Instructor (PMA)
Η Κατερίνα Σπανίδη είναι μυοσκελετική φυσικοθεραπεύτρια καθώς και εκπαιδεύτρια Clinical Pilates. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Πατρών, Σχολή Φυσικοθεραπείας το 2009 και για τα επόμενα 2 χρόνια απέκτησε επαγγελματική εμπειρία σε διάφορα πεδία φυσικοθεραπείας. Εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Αγγλία) το 2013 με εξειδίκευση στις τεχνικές κινητοποίησης και χειρισμών της σπονδυλικής στήλης και των άκρων. Έχει εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία και εξειδικεύεται στην αξιολόγηση και θεραπεία μυοσκελετικών παθολογιών, σε αθλητικούς τραυματισμούς καθώς και στην μετεγχειρητική αποκατάσταση. Είναι μέλος των συλλόγων φυσικοθεραπείας της Μ.Βρετανίας HCPC, CSP, MACP, AACP καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας (ΠΣΦ).

Δείτε εδώ το πλήρες βιογραφικό.

hcpc
hcpc
hcpc
hcpc